De dagen beginnen te korten, de regen valt met bakken uit de lucht. Voor veel horeca-uitbaters is dat het signaal dat ze alles omtrent het zomerseizoen kunnen afsluiten. Je past je menu aan, je verandert de sfeerelementen in je zaak en ook aan je menu zal waarschijnlijk wat gesleuteld worden. Vaak luiden de koudste en natste maanden van het jaar ook het einde van je terras in. Dat is jammer, want zo is er minder plek voor je cliënteel. Hoe je ervoor kunt zorgen dat je ook in de herfst en in de winter zo veel mogelijk cliënteel zo tevreden mogelijk kunt houden, lees je hier.

Aangepast menu

Hoe jammer jij en je klanten het misschien ook vinden, wanneer de herfst is aangebroken, verdwijnen er noodgedwongen enkele dingen van je menukaart. Zaken zoals lamsvlees, sangria, cocktails of dessertjes met tropische vruchten of aardbeien zijn quasi niet meer verkrijgbaar of smaken niet zo goed als in de warmste maanden van het jaar. Wanneer je die dingen van je kaart haalt, is het wel zo fijn om winterwaardige alternatieven aan te bieden. Denk hierbij maar aan glühwein, wildgerechten, stoofpotjes of heerlijke, romige desserts.

Aangepast terras

Het zou echt jammer zijn om klandizie te verliezen, omdat je terras in de herfst en in de winter te koud en te nat is om er gasten op te ontvangen. Om je terras het hele jaar optimaal te benutten, is een terrasoverkapping voor horeca de ideale oplossing. Met zo’n overkapping is je terras overdekt, zonder dat je hier extra betonnen constructies voor moet voorzien. Bovendien kun je aan je terrasoverkapping voor horeca ook zijwanden laten bevestigen, die de wind en de kou tegenhouden. Op die manier kan je terras het hele jaar door op een aangename manier gebruikt worden. Denk je dat je terras zich niet leent voor overkapping, vanwege een bijzonder formaat of een speciale vorm? Maak je geen zorgen, deze terrasoverkapping kan volledig op maat gemaakt worden, en dus ook in afwijkende vormen. Bekijk zeker de website van eurostretchtents.be om te zien wat je mogelijkheden zijn.

Blijf in het oog springen

In de winter is het soms moeilijker om klanten naar je zaak te lokken. Mensen komen sowieso minder gemakkelijk buiten, en wanneer je deuren dicht blijven om de kou buiten te houden, zijn ze ook minder geneigd om binnen te stappen. Ook hier kan je terrasoverkapping een oplossing bieden. Je overkapping hoeft immers niet in een saaie, onopvallende kleur te zijn. Als je een kijkje neemt op de website van Eurostretchtents.be zul je merken dat je je overkapping in de meest opvallende kleuren kunt laten maken, of zelfs kunt laten bedrukken met het logo van je zaak. Op deze manier springt je café of restaurant zeker in het oog, waardoor je gegarandeerd veel (nieuw) cliënteel zult ontvangen.